Om Spejdergården Højvælde

Spejdergården Højvælde er beliggende i Hjørring på en fredelig villavej i udkanten af det naturskønne område Hjørring Bjerge.

Spejdergården er en nedlagt 3-længet hvidkalket gård der er omkranset af skønne græsarealer. Gården huser til dagligt KFUM-spejderne, Højene Gruppe, og dens indvendige stil bærer derfor præg af en hyggelig spejderhytte med trægulve og trævægge, samt spær i loftet.

Spejdergården Højvælde har gode parkeringsmuligheder, samt masser af muligheder for udendørsophold med blandt andet bålplads, træbænke, samt store græsarealer der kan bruges til diverse aktiviteter.

Indenfor findes to opholdsrum, toiletter, samt et stort køkken med både ovn, kaffemaskiner, opvaskemaskine og køleskab.

Medfølger i lejemålet:

Når man lejer spejdergården medfølger der i lejemålet følgende:

  • Rengøring af lokalerne er inkluderet i lejemålet.
  • Diverse køkkenudstyr til madlavning.
  • Porcelæn og bestik til ca. 60 personer.
  • Borde og stole m.v.
  • Fri benyttelse af industriopvaskemaskine.
  • WI-FI (Internet).
  • I øvrigt (efter nærmere aftale).

Hjørring Bjerge

Spejdergården Højvælde er beliggende i udkanten af det attraktive vandretursområde Hjørring Bjerge på ca. 90 ha., hvor der er mulighed for at besøge udsigtstårnet Bellevue (69 m over havet), der giver en enestående udsigt over Vestvendsyssel. I Hjørring Bjerge finder du både lyngklædte bakker, græssende får og køer om sommeren, granskove, og et væld af forskellige stier og ruter.

I Hjørring Bjerge er der ligeledes mange kulturspor, for eksempel tre små bunkers og sammenfaldne løbegrave – spor af tyskernes befæstninger under besættelsen. På Hjørring Bjerges højderyg lå desuden byens gamle rettersted, hvor den sidste henrettelse i Hjørring fandt sted i 1822. I nærheden af Bellevue findes området ”Smidths Plantage” også, hvor der fra 1941-1969 blev afholdt DM i skihop. Resterne af skihopbakkernes ses stadig i den tilgroede skov (fra Vendsyssel Historiske Museum).

Lukket for kommentarer.